,

Strokovna konferenca siBIM 2016: “BIM – DNK grajenega okolja”

 
Slovensko združenje za informacijsko modeliranje v gradbeništvu (Združenje siBIM) v soorganizaciji s Fakulteto za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo na Univerzi v Mariboru organizira 2. strokovno konferenco siBIM 2016: “BIM – DNK grajenega okolja”, ki bo 25. 11. 2016 v Mariboru. Dan prej bo potekal BIMathlon – tekmovanje v uporabi pristopa BIM v projektih na področju grajenega okolja, na katero se bodo lahko prijavile skupine iz podjetij, univerz in srednjih šol.

Tematika letošnje konference se osredotoča na ključne prednosti in slabosti uporabe pristopa BIM (informacijskega modeliranja gradbenih projektov) na posameznih področjih grajenega okolja s poudarkom na izvedenih projektih in izmenjavi izkušenj. Pri pristopu BIM je ključna pravilna uporaba: v pravem obsegu, v ustreznih fazah projekta in na pravem mestu.

Pojavljajo se marketinške rešitve za uporabo modelov BIM za bolj informirano predstavitev objekta, njegove notranjosti, zunanjosti, fasadnih oblog, strojnih inštalacij idr. Interoperabilnost, ki jo zagotavljajo odprti standardi BIM, omogoča integracijo domenskih podmodelov BIM, ki so realna podpora projektnim skupinam v gradbenih projektih. Vse opisano kaže na dejansko prežemanje projektov grajenega okolja s pristopom BIM. To pa je tudi vodilna misel letošnje konference siBIM 2016.

 

Več informacij: Združenje siBIM.