, , ,

Objavljen javni razpis »Sofinanciranje individualnih sejemskih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini – 2018«

Spirit Slovenia je objavila javni razpis »Sofinanciranje individualnih sejemskih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini – 2018«. Okvirna skupna višina sredstev, ki so na razpolago za izvedbo predmetnega javnega razpisa, je 1.900.000,00EUR. Drugi rok prijave je do 15. maja 2018.

Namen javnega razpisa je uspešno uveljavljanje mikro, malih in srednjih podjetji (v nadaljevanju MSP) na tujih trgih ter zvišanje stopnje internacionalizacije podjetij.

Cilj javnega razpisa je podpreti individualne sejemske nastope podjetij v tujini.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje predstavitve proizvodov ali storitev MSP-jev na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2018.

Ciljna skupina/upravičenci so MSP-ji:
− ki želijo svoje poslovanje diverzificirati na tuje trge in/ali
− širiti obstoječe dejavnosti na tujih trgih.

Mednarodni sejem mora biti vpisan v bazi www.expodatabase.com ali v bazi www.auma.de, hkrati pa mora imeti več kot 10% tujih razstavljavcev med vsemi razstavljavci.

Višina sofinanciranja udeležbe se izračuna na podlagi naslednje metodologije:  5.313,06 € + 65,2 * X ; pri čemer je X velikost razstavnega prostora v kvadratnih metrih (m2). Minimalna priznana velikost razstavnega prostora za sofinanciranje znaša 5 m2, maksimalna pa 120 m2.

Drugi rok za prijavo na razpis je 15. maj 2018.

Več o razpisu najdete tukaj.