, , ,

EU PROJEKT, MOJ PROJEKT – Vabljeni na več kot 40 dogodkov med 12. in 19. majem 2018

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko že četrto leto zapored vabi na dneve odprtih vrat in več kot 40 dogodkov v sklopu EU PROJEKT, MOJ PROJEKT, ki bodo potekali med 12. in 19. majem 2018 v več kot 20 krajih po Sloveniji.

Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko s pomočjo evropskih sredstev (Evropskega sklada za regionalni razvoj, Evropskega socialnega sklada in Kohezijskega sklada) že vrsto let pomaga pri uresničevanju številnih zgodb ljudi, organizacij, podjetij, ki so postale izredno uspešne. Več kot 6000 zgodb na temo športa, podjetništva, infrastrukture, okolja, izobraževanja in drugih področjih je bilo v  zadnjih 15 letih ustvarjenih, za kar je bilo namenjenih približno 4 milijarde evrov. Še dobrih 3 milijarde evrov bo podeljenih do konca leta 2023.

V programskem obdobju 2014-2020 je bilo usmerjenih več kot 1,8 milijarde evrov, s čimer je bilo podprtih več kot 300 javnih razpisov, programov in drugih naložb, ki “pomagajo udejanjati poslovne ideje, spodbujajo njihovo inovativnost in kreativnost, vlagajo v zanje, vseživljenjsko učenje in odpirajo nova delovna mesta. Prinašajo številne priložnosti tako za mlade, ki prvič iščejo zaposlitev, kot za generacijo starejših, ki morajo svoje delovne veščine in znanje prilagoditi novim delovnim potrebam ter razvoju tehnologij”.

Tudi letos bo Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko organizirala več kot 40 dogodkov v sklopu EU PROJEKT, MOJ PROJEKT, ki se bodo odvijali v več kot 20 krajih po Sloveniji (med drugim so to Ljubljana, Maribor, Koper, Nova Gorica, Postojna, Velenje…) med 12. in 19. majem. Vljudno ste vabljeni, da se udeležite predstavitev projektov, ki še dodatno povečujejo uspeh slovenskih zgodb na številnih področjih.

Več informacij je na voljo tukaj, o dogodkih pa na tej povezavi.