,

Odprt razpis za sofinanciranje večjih začetnih investicij na problemskih območjih 2017

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v petek, 19. maja, objavilo “Javni razpis za sofinanciranje večjih začetnih investicij na problemskih območjih 2017”. Namen razpisa je spodbujanje začetnih investicij ter ustvarjanje ali ohranjanje delovnih mest na upravičenem problemskem območju. Višina sofinanciranja upravičenih stroškov začetnih investicij mora znašati najmanj 500.000,00 evrov. Najvišji znesek sofinanciranja je lahko največ 1.000.000,00 EUR.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje začetnih investicij v opredmetena in/ali neopredmetena osnovna sredstva pri vzpostavitvi nove poslovne enote, širitvi zmogljivosti obstoječe poslovne enote, diverzifikaciji proizvodnje poslovne enote v nove proizvode, ki niso bili predhodno proizvedeni v poslovni enoti, bistveni spremembi v celotnem proizvodnem procesu obstoječe poslovne enote. Začetna investicija se mora izvajati na upravičenem problemskem območju Maribora s širšo okolico (občine Kungota, Hoče-Slivnica, mestne občine Maribor, Pesnica, Podvelka, Radlje ob Dravi, Ribnica na Pohorju, Ruše in Selnica ob Dravi) ali Pokolpja (občine Kočevje, Kostel, Loški Potok, Osilnica, Črnomelj, Metlika in Semič) ali Hrastnika, Radeč in Trbovelj.

Okvirna skupna višina sredstev, ki so na razpolago za izvedbo predmetnega javnega razpisa je 3.000.000,00 EUR. Koriščenje sredstev bo možno v proračunskem letu 2017. Okvirna višina razpisanih sredstev za leto 2017 znaša na upravičenem problemskem območju Maribora s širšo okolico 1.000.000,00 EUR, Pokolpja 1.000.000,00 EUR ter Hrastnika, Radeč in Trbovelj 1.000.000,00 EUR.

Upravičeni stroški so stroški investicij v opredmetena in neopredmetena osnovna sredstva, in sicer nakup novih strojev in opreme, nakup nematerialnih naložb, ki pomenijo prenos tehnologije z nakupom patentnih pravic, licenc, blagovnih znamk, znanja ali nepatentiranega tehničnega znanja, pod pogojem, da se uporabljajo na upravičenem območju ter nakup objektov.

Višina sofinanciranja v nobenem primeru ne sme preseči 45 % vrednosti upravičenih stroškov za mikro in mala podjetja, 35 % vrednosti upravičenih stroškov za srednja podjetja in 25 % vrednosti upravičenih stroškov za velika podjetja.

Rok za prejem ponudb je 16. junij 2017 do 12. ure.

Več informacij o razpisu …