,

Znani prejemniki nagrade Horus za družbeno odgovornost v letu 2017

Inštitut za razvoj družbene odgovornosti (IRDO) in Slovensko društvo za odnose z javnostmi (PRSS) sta v torek, 19. decembra, v Mariboru podelila letošnja priznanja in nagrade v okviru projekta Slovenska nagrada za družbeno odgovornost Horus 2017.

Ocenjevalna komisija je po dveh krogih ocenjevanja v kategoriji za strateško celovitost pravne osebe nagrade podelila Bolnišnici Sežana, podjetju IDentiks kartični sistemi ter javnima podjetjema Komunala Brežice in Mariborski vodovod. S projektom želijo poiskati in nagraditi celovite pristope podjetij in posameznikov k družbeni odgovornosti in trajnostnem razvoju.

Priznanje Press je prejela Komunala Brežice, priznanje za projekt pa občina Hoče-Slivnica in NLB. Posebno splošno priznanje je prejel Jurček Nowakk, nagrado za podjetnico s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu pa Danica Bojković iz hrvaškega podjetja Danex.

Nagrada Horus je del nacionalne strategije osveščanja za več družbene odgovornosti, ki jo na ta način izvajajo številna strokovno-interesna združenja v sodelovanju z Inštitutom za razvoj družbene odgovornosti (IRDO) in Slovenskim društvom za odnose z javnostmi (PRSS). Častni pokrovitelj dogodka je bil predsednik vlade Miro Cerar, njegov državni sekretar Tadej Slapnik pa je na podelitvi povedal, da vlada letos v sodelovanju z različnimi skupinami iz civilne družbe in gospodarstva pripravlja nacionalno strategijo družbene odgovornosti. V ta namen je potekal junija letos v Ljubljani prvi posvet, zdaj je pripravljen osnutek strategije, ki ga z razširjeno delovno skupino skoraj stotih različnih strokovnjakov, podjetnikov in nevladnikov nadgrajujejo.