,

BIM.si – prvi BIM blog in forum v Sloveniji

Računalniško zasnovana metoda BIM (Building Information Modelling), katere uporaba skokovito narašča, postaja z letom 2018 v najrazvitejših evropskih državah, zaradi svoje učinkovitosti, obvezna pri obvladovanju investicij javnega pomena. Metoda BIM je že uveljavljena v arhitekturi, gradbeništvu, inženiringih, strojegradnji, hidro-gradnji, energetiki, sistemski tehniki, geodeziji …Njene pomembnosti pa se zavedajo tudi snovalci bloga BIM.si v Sloveniji.

BIM.si je prvi BIM blog in forum v Sloveniji. Poslanstvo BIM.si je na enem mestu združiti vse uporabnike in simpatizerje BIM-a s ciljem širiti in pridobivati znanje o tej obsežni tematiki. BIM.si vodijo Jernej, Peter, Boštjan in Mojca, ki vztrajno gradijo bazo znanja, ki bo v pomoč bodočim uporabnikom BIM-a pri nas. Pokriva vsebine kot so BIM splošno, Trajnostno BIM projektiranje, Facility Management, Allplan, Archicad, Dimano, Revit, BIM galerija…

BIM.si je nastal leta 2010, ko se je manjša skupina Revit navdušencev iz različnih področij pričela redno dobivati v ljubljanskih kavarnah, debatirati o Revitu in BIM-u na splošno, sodelovati na skupnih projektih, si pomagati in svetovati, predvsem pa delati načrte za prihodnost. Del skupine je bil tudi Miloš Todorović, najverjetneje največji poznavalec BIM-a in trendov na tem področju pri nas, ki pa je v nesrečni okoliščini izgubil življenje. Njegov blog (https://bimsi.wordpress.com) so spremljali vsi njegovi prijatelji in ostali Revit navdušenci, zato BIM.si posvečajo Milošu z željo, da se njihova skupna zgodba z BIM.si nadaljuje.

Ustvarjalci BIM.si si želijo tudi, da se jim s svojim obiskom (registracija je brezplačna) in prispevki pridružijo tudi ostali.