,

Objavljen 3. rok za predložitev vlog Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija

V okviru 4. zasedanja Odbora za spremljanje je bil dogovorjen datum 3. roka za predložitev vlog. Program sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija se izvaja na osnovi odprtega javnega razpisa. To pomeni, da lahko prijavitelji vloge predložijo neprekinjeno od objave razpisa naprej oz. dokler so sredstva na voljo. 3. rok za predložitev vlog v okviru programa se bo zaključil 14. septembra 2017 ob 12. uri. Javni razpis in razpisna dokumentacija so na voljo na spletni strani programa.

Predvidoma 2. junija 2017 bo objavljena sprememba javnega razpisa, in sicer v Uradnem listu RS ter na spletni strani programa v rubriki »Javni razpis«. Spremembe javnega razpisa ne bodo vplivale na sam postopek prijave, temveč so povezane s spremembami v postopku preverjanja administrativne ustreznosti in upravičenosti vlog.

Na osnovi evalvacije 1. in 2. roka za predložitev vlog je bilo ugotovljeno, da na ravni programa še niso dosežene načrtovane vrednosti programskih kazalnikov, ki se nanašajo na promocijo sodelovanja raziskovalnih inštitucij in podjetij, raziskovalnih projektov in projektov na temo internacionalizacije (prednostna os 1). V okviru 2. prednostne osi pa še niso dosežene vrednosti kazalnikov, ki se nanašajo na tematiko bio- in geodiverzitete ter poplavne zaščite, medtem, ko se v okviru 3. prednostne osi to nanaša na obvladovanje tveganj in izboljšanje javnih storitev.

Glede na sredstva, ki so še razpoložljiva v okviru prednostne osi 1 in doseganje vrednosti programskih kazalnikov, velja upoštevati priporočilo, da projekti v okviru 1. prednostne osi, ki se prijavljajo na 3. rok za predložitev vlog naj ne presegajo 0,5 milijona EUR sredstev ESRR.

Več informacij …