, , ,

Najava Javnega razpisa za sofinanciranje razvoja in promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo najavlja Javni razpis za sofinanciranje razvoja in promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji.

Vrednost javnega razpisa je 3,3 milijone evrov. Obdobje upravičenosti stroškov po tem javnem razpisu se prične z 1. januarjem 2018. Javni razpis za izbor operacij bo delno financirala Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR). Javni razpis za izbor operacij se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«; prednostne naložbe »Razvoj in izvajanje novih poslovnih modelov za MSP, zlasti v zvezi z internacionalizacijo«; specifičnega cilja: »Povečanje mednarodne konkurenčnosti MSP«.

Namen javnega razpisa je vzpodbujanje razvoja in krepitve promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji, s poudarkom na pospeševanju digitalne promocije na tujih trgih.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje aktivnosti, povezanih z digitalno promocijo turistične ponudbe Slovenije na zaokroženih območjih, ki jih pokrivajo vodilne destinacije slovenskega turizma, ki jih definira Strategija trajnostne rasti slovenskega turizma 2017 – 2021, in z razvojem turističnih produktov.

Na razpis za ta namen se lahko prijavijo organizacije, ki na območju ene opredeljene vodilne destinacije (vodilne destinacije po posameznih makro destinacijah opredeljuje Strategija trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021) izvajajo funkcije nosilca razvoja in promocija turizma ter imajo to opredeljeno v svojih ustanovitvenih aktih in imajo za to soglasje v destinaciji (soglasje občin in predstavnikov turističnega gospodarstva). Na območju ene vodilne destinacije bo sofinanciranje lahko odobreno zgolj eni organizaciji.

Obdobje upravičenosti stroškov se prične z 1. 1. 2018 in se konča 15. 10. 2019. Javni razpis bo predvidoma objavljen do konca januarja 2018.

Več informacij o najavi tega razpisa najdete tukaj