, , ,

Decembrski pregled trga električne energije in zemeljskega plina

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je ob koncu letošnjega leta pripravila analizo cen električne energije in zemeljskega plina. ZPS namreč mesečno pregleda ponudbo na spletnih straneh vseh dobaviteljev, njihove cenike, objavljene splošne pogoje in pogodbe. V tabelah nato objavijo ponudbo, kjer ni dodatnih paketnih pogojev in je dostopna vsem gospodinjstvom.

Na trgu električne energije so bile njihove ugotovitve naslednje. Pri dvotarifnem merjenju najugodnejše povprečne cene male in visoke tarife ponujajo dobavitelji Gen-I s paketom Naša najugodnejša ponudba zemeljskega plina in električne energije za nove kupce, Elektro Ljubljana s paketom Akcija vedno polni energije 2017+plin in elektrika ter Elektro Energija s paketom Akcija Dvojček 2017.

Tisti odjemalci, ki večino elektrike porabijo v času visoke tarife, lahko ugodno ceno dobijo pri podjetju Gen-I s paketom Naša najugodnejša ponudba zemeljskega plina in električne energije za nove kupce ter podjetju E3 s paketom E3 UDOBNI. Za porabnike v času manjše tarife pa je najugodnejši Gen-I paket Naša najugodnejša ponudba zemeljskega plina in električne energije za nove kupce, sledi mu Energetika Ljubljana s paketom Akcija vedno polni energije 2017 – plin in elektrika.

Pri enotarifnem merjenju je najugodnejši ponudnik in paket enak kot pri dvotarifnem, saj so najnižje cene pri Gen-I v paketu Naša najugodnejša ponudba zemeljskega plina in električne energije za nove kupce. Sledita mu dobavitelja ECE s paketom Akcija Ugodnejša elektrika 18 in Energija gas and power s paketom Klik energija.

Najnižje cene zemeljskega plina ponujajo Gen-I s paketom Naša najugodnejša ponudba zemeljskega plina in električne energije za nove kupce, Komunala Slovenj Gradec in Adriaplin s paketom Preprosto po spletu.

Več na spletni strani ZPS