, , , ,

VABILO: strokovno srečanje z ogledom primera prakse osvetlitve v Vrtcu Podgorje

Ekipa Zelene Slovenije vabi v četrtek, 15. februarja 2018, ob 13. uri v Podgorje pri Slovenj Gradcu (Osnovna šola Podgorje, Podgorje 172, 2381 Podgorje pri Slovenj Gradcu) na strokovno srečanje z ogledom primera prakse. Na strokovnem srečanju bo predstavljena analiza primerjave osvetlitve dveh enakih prostorov iste namembnosti v Vrtcu Podgorje v Mestni občini Slovenj Gradec, vendar z različno količino naravne svetlobe.

Z namenom, da se ugotovi, kakšen učinek ima dnevna svetloba na uporabo umetne razsvetljave in rabo energije ter na zaznavo uporabnikov (otrok in vzgojiteljic), so v vrtcu Podgorje izvedli dodatne okenske odprtine na strehi v enem prostoru. Na strokovnem srečanju z ogledom primera dobre prakse bodo tako predstavljene ugotovitve monitoringa za obdobje enega koledarskega leta, prednosti monitoringa in prihajajoče zakonodajne novosti o dnevni svetlobi v stavbah.

Strokovno srečanje je vezano na področje integracije dnevne svetlobe v projekte šol in vrtcev. Zadostna količina dnevne svetlobe ima namreč pomembne pozitivne učinke na dejavnost, razpoloženje in razvoj otrok. Zato je upoštevanje ustrezne osvetlitve notranjih prostorov z dnevno svetlobo v procesu načrtovanja novih ali prenovljenih objektov vrtcev in šol še kako pomembno. Poleg zagotavljanja zdravih in za bivanje prijetnih prostorov učinkovita osvetlitev z dnevno svetlobo prispeva tudi k energetski učinkovitosti.

Strokovno srečanje je namenjeno:
– županom in predstavnikom občin, odgovornim za investicije v prenovo ali novogradnjo občinskih objektov,
– projektantom in arhitektom, ki z občino sodelujejo pri pripravi projektov,
– izdelovalcem projektov energetskih sanacij objektov,
– lokalnim energetskim agencijam,
– specializiranim medijem.

Udeležba je sicer brezplačna, število mest pa je omejeno. Potrebna je predhodna prijava na e-naslov info@zelenaslovenija.si (obvezni podatki ob prijavi: ime, priimek, občina/organizacija/podjetje, funkcija, e-naslov) ali preko spletne prijavnice, in sicer najkasneje do torka, 13. februarja 2018.

Več o programu tukaj.