, ,

Izdana odločitev o finančni podpori za »Spodbude za zaposlitev mladih«

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je podala sklep o finančni podpori za program »Spodbude za zaposlitev mladih«. Skupni znesek namenjenih sredstev je približno 3,7 milijona evrov, pri čemer bo Evropski socialni sklad  pripomogel s 3 milijoni evrov. 

V sklopu Javnega razpisa za sofinanciranje projektov spodbujanja podjetništva med mladimi 2017-2019 bo program mladim do 29. leta omogočil prehod v subvencionirano samozaposlitev v gospodarskih subjektih, novoustanovljenih s strani teh oseb, ob pogoju, da bodo uspešno in s potrjenim podjetniškim načrtom zaključili podjetniško usposabljanje v okviru omenjenega razpisa.

Tisti, ki pa bodo uspešno končali inovativne projektne dejavnosti v sklopu Javnega razpisa za sofinanciranje inovativnih projektov za zaposlovanje mladih za leti 2018–2019, pa bodo imeli omogočen prehod v subvencionirano zaposlitev pri delodajalcih. Slednji bodo predhodno izbrani na javnem povabilu in se bodo ravno na podlagi subvencije lažje odločili za njihovo zaposlitev. Na takšen način se bo podpiralo prvo in ali ponovno vključitev mladih na trg dela in obenem dolgoročno dvigalo njihove zaposlitvene možnosti.

Za vsaj 12 mesecev neprekinjenega dela za poln delovni čas je dodeljeno 5000 evrov za subvenciji za zaposlitev osebe pri delodajalcu in za samozaposlitev.

Več si lahko preberete tukaj.