, , , ,

8. marca v Slovenj Gradcu predavanje prof. dr. Rebolja o BIM tehnologijah

Podjetji RACE KOGO (Razvojni center Koroškega gospodarstva) in EUTRIP vabita na izobraževanje prof. dr. Danijela Rebolja s področja informacijskega modeliranja stavb (BIM). Seminar je namenjen tako projektantom, kot investitorjem, vodjem investicij, projektnim managerjem, izvajalcem gradnje in upravnim delavcem na področju graditve. Potekalo bo v sredo, 8. marca 2017, v prostorih Mrežnega podjetniškega inkubatorja Slovenj Gradec.

RACE KOGO (Razvojni center Koroškega gospodarstva) v sodelovanju s svetovalnim podjetjem EUTRIP uvaja izboljšave v poslovnih procesih. Kot eno izmed ključnih področij za izboljšanje kakovosti in konkurenčnosti na področju trajnostne gradnje prepoznavamo tehnologije informacijskega modeliranja stavb (angl. Building information modeling, BIM). Izboljšave, aplicirane z BIM tehnologijami, bodo hitrejše in uspešnejše s sodelovanjem čim širšega spektra vključenih v procese gradnje, ki bodo razumeli in na svojem področju znali izkoristiti prednosti naprednih tehnologij za načrtovanje in sodelovanje.

RACE KOGO in EUTRIP tako pripravljata predavanje o BIM, ki ga bo imel prof. dr. Danijel Rebolj, in sicer v sredo, 8. 3. 2017, od 13.00 do 15.00 v prostorih Mrežnega podjetniškega inkubatorja Slovenj Gradec (Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec).

Profesor dr. Rebolj je vrhunski strokovnjak s področja gradbene informatike in se z modeliranjem v gradbeništvu ukvarja že preko 25 let. Je profesor na Univerzi v Mariboru, gostujoči profesor na Stanford University 2009, Univerzi Novi Sad 2010, University College Cork 2015 in Technische Universität Graz 2016.

Seminar bo sledil najaktualnejšim globalnim trendom na področju trajnostne gradnje. Najbolj napredne države na tem področju, npr. Velika Britanija, namreč že od leta 2016 kot obvezno zahtevajo uporabo BIM tehnologij, določene države pa že omogočajo, da se načrti za pridobitev gradbenega dovoljenja oddajo samo v digitalni obliki kot skupen model, ki vsebuje načrte arhitekture, gradbene načrte in načrte instalacij.

Seminar je namenjen tako projektantom, kot investitorjem, vodjem investicij, projektnim managerjem, izvajalcem gradnje in upravnim delavcem na področju graditve. Udeleženci seminarja pa bodo seznanjeni z ozadjem BIM tehnologij, možnostmi in priložnostmi, ki jih nudi, zakaj je BIM več kot samo 3D in kaj je potrebno storiti za uvedbo BIM v delovno okolje.

Udeležba je brezplačna. Število mest je zaradi prostorskih zmožnosti omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na elektronski naslov obvestila@eninfo.si.