,

Usposabljanje na delovnem mestu 2017–2018

17. julija 2017 je bil objavljen razpis za usposabljanje na delovnem mestu in povračilo upravičenih stroškov usposabljanja. Ciljna skupina so brezposelne osebe starosti 30 let in več. Razpis je odprt do razdelitve razpoložljivih sredstev in najdlje do 30. 11. 2018. Na voljo je okvirno 7,37 milijonov EUR.

80 % razpisanih sredstev sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. 20 % je zagotovljenih iz slovenskega proračuna. 60 % sredstev je namenjenih za udeležence s stalnim prebivališčem v kohezijski regiji vzhodna Slovenija, 40 % pa za udeležence s stalnim prebivališčem v kohezijski regiji zahodna Slovenija. V usposabljanje na delovnem mestu je predvidena vključitev okrog 4.000 brezposelnih oseb pri delodajalcih iz vse Slovenije.

Usposabljanje traja 2 meseca za enostavna, nezahtevna in manj zahtevna delovna mesta ali 3 mesece za zahtevna in bolj zahtevna delovna mesta. Udeleženec se v skladu s programom in ob zagotovljenem mentorstvu usposablja praviloma polni delovni čas, največ 5 dni v tednu. Če je razporeditev drugačna, kot je od ponedeljka do petka (npr. da je sobota delovna), pa mora biti oseba prosta drug dan v tednu. Usposabljanje se ne sme izvajati ob nedeljah in praznikih.

Več informacij …