, , ,

Občina Prevalje zaključuje projekt »Razvoj in opremljanje Poslovne cone Prevalje«

Občina Prevalje se je avgusta lani uspešno prijavila na javni razpis Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) za sofinanciranje vlaganj v ekonomsko-poslovno infrastrukturo za obdobje 2016–2017. Skupna vrednost operacije »RAZVOJ IN OPREMLJANJE POSLOVNE CONE PREVALJE« znaša 1.172.934,98 EUR. Od tega je bilo 930.052,78 EUR nepovratnih sredstev, pridobljenih s strani Evropske unije, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se zaključuje v novembru 2017.

Občina Prevalje je z operacijo »Razvoj in opremljanje poslovne cone Prevalje« ustvarila ugodne pogoje za razvoj poslovne dejavnosti v občini. Zagotovila je komunalno opremljena zemljišča in s tem ponudila možnost za nadaljnji razvoj in širitev tako obstoječih podjetij v coni kot tudi prihod novih podjetij v poslovno cono. Večja zasedenost poslovne cone prinaša nove zaposlitve, ki imajo ugoden vpliv na zmanjšanje brezposelnosti in izboljšanje standarda v občini in širši okolici.

Operacija se je izvajala na treh lokacijah, in sicer Lahovnikovo, Nicina in Lesna. Uredili sta se prometna infrastruktura (ureditev dovoznih cest in priključkov do parcel) ter komunalna infrastruktura, pod katero sodijo meteorna in fekalna kanalizacija, vodovodno in hidrantno omrežje, ureditev informacijske in energetske infrastrukture, javna razsvetljava ter plinovod. Skupna površina novo opremljenega dela Poslovne cone Prevalje znaša 4,9 ha.

Osnovni namen operacije je bil zagotovitev ustreznih komunalno opremljenih zemljišč, in sicer predvsem za mala in srednja podjetja. Gre torej za ureditev infrastrukturnega problema na obravnavanem območju in zagotovitev potrebne infrastrukture za nadaljnji razvoj podjetij – tako v smislu izboljšanja poslovanja, razširitve dejavnosti kot tudi dodatnega zaposlovanja.

Za Občino Prevalje pomeni ta projekt možnost za nadaljnji gospodarski razvoj. Vzpostavljeno je stanje za pridobitev svežega investicijskega kapitala, odpirajo se nove zaposlitvene možnosti in s tem večanje in utrjevanje ekonomske podobe občine ter višji standard.

 

Uradni podatki operacije RAZVOJ IN OPREMLJANJE POSLOVNE CONE PREVALJE