, ,

Usposabljanje za poročanje po uredbi o upravljanju z energijo v javnem sektorju

Ministrstvo za infrastrukturo vabi na prvo usposabljanje za zavezance za poročanje po Uredbi o upravljanju z energijo v javnem sektorju (Ur. l. RS, št. 52/16). Usposabljanje bo potekalo 12. marca 2018 v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije v Ljubljani z začetkom ob 9. uri.

Uredba o upravljanju z energijo v javnem sektorju (Ur. l. RS, št. 52/16) določa obveznost vzpostavitve sistema upravljanja z energijo v stavbah oseb javnega sektorja, zavezance in minimalne vsebine tega sistema, s ciljem povečanja energetske učinkovitosti in uporabe obnovljivih virov energije v stavbah, ki jih uporabljajo osebe javnega sektorja.

Na usposabljanju bo predstavljena vsebina Uredbe in njen namen ter spletna aplikacija MZI za zavezance za poročanje. V nadaljevanju bodo strokovnjaki s posameznih področij podali vsebine in postopke, ki so nujno potrebni za uspešno izvajanje poročanja, ki se nanašajo na:
– poročevalske enote na podlagi evidence javnih stavb,
– letno rabo energije in stroških zanjo,
– tehnične lastnostih stavb,
– načrtovane ter izvedene ukrepe za povečanje energetske učinkovitosti ter rabe obnovljivih virov energije v stavbah javnega sektorja.

Obravnavane bodo tudi možnosti povezave z drugimi aplikacijami za energetsko knjigovodstvo ter potrebna znanja zavezancev za poročanje po Uredbi. Na usposabljanju se bodo zavezanci lahko seznanili tudi s prvimi izkušnjami zavezancev glede poročanja preko spletnega portala ministrstva.

Za zavezance je usposabljanje brezplačno, vendar omejeno glede števila udeležencev. Prijavite se lahko preko spletnega obrazca.

Več o programu usposabljanja je na voljo tukaj. Ministrstvo za infrastrukturo bo v prihodnje organiziralo še več dodatnih usposabljanj. Termini nadaljnjih usposabljanj bodo objavljeni na tem spletnem naslovu.