, ,

Vabilo na regionalno konferenco “Razvoj socialne ekonomije v jugovzhodni Evropi”

Republika Slovenija v sodelovanju z Evropsko komisijo, partnerskimi državami in organizacijami vljudno vabi k aktivnemu sodelovanju na regionalni konferenci “Razvoj socialne ekonomije v jugovzhodni Evropi”. Konferenca bo potekala od 24. do 25. aprila 2017, in sicer v Kongresnem centru Brdo. Namen konference je spodbujanje razvoja socialnih podjetji v državah jugovzhodne Evrope: Slovenija, Hrvaška, Grčija, Bosna in Hercegovina, Črna Gora, Srbija, Kosovo, nekdanja Jugoslovanska Republika Makedonija, Albanija, Romunija in Bolgarija. Konferenca bo prispevala k vzpostavitvi platforme razvoja podjetij socialne ekonomije v jugovzhodni Evropi, izmenjavi izkušenj predstavnikov javnih in zasebnih organizacij na področju socialne ekonomije in oblikovanje skupne regionalne razvojne strategije.

Konferenca bo delovala na dveh ravneh – od zgoraj navzdol in od spodaj navzgor: najprej z ustvarjanjem in razvojem sinergij med državami, predstavniki lokalnih skupnosti in akterji socialne ekonomije in nato s spodbujanjem socialnih podjetji, ugotavljanjem in prepoznavanjem njihovih potreb na ravni političnih določevalcev. Končni cilj konference je oblikovati srednjeročni načrt spodbujanja razvoja socialne ekonomije v Jugovzhodni Evropi. Delovna jezika konference sta slovenski in angleški jezik.

Udeležba na konferenci je brezplačna, zaradi omejenega števila udeležencev je potrebna predhodna na povezavi TUKAJ, najkasneje do 15. aprila 2017.