, ,

Vabilo na brezplačni seminar Kako pripraviti in voditi učinkovit projekt za trajnostno skoraj nič-energijsko novogradnjo

EKO SKLAD, j.s skupaj s Konzorcijem pasivna hiša Slovenije, Fakulteto za Arhitekturo, podjetjem Wienerberger in Društvom za promocijo trajnostnih skoraj nič-energijskih stavb SunZEB vljudno vabi na poldnevni seminar Kako pripraviti in voditi učinkovit projekt za trajnostno skoraj nič-energijsko novogradnjo. Dogodek se bo odvijal 30. maja 2018 ob 10. uri v prostorih poslovne stavbe Rotonda in Centra masivne gradnje Wienerberger, Dunajski 167 v Ljubljani.

Tema seminarja se navezuje na javne novogradnje v kategoriji sNES. Nanj so vabljeni primarno lokalne skupnosti, ki delujejo kot investitorji za gradnjo stavb splošnega družbenega pomena, njihovi načrtovalci, energetski svetovalci in energetski managerji.

Na njem bo spregovorilo več govorcev, ki so vidni spodaj.

Potek dogodka:

10.00 – Pozdravni nagovor in uvod (Irena Hošpel, Wienerberger, dr. Miha Praznik GI ZRMK)

10.10 – Javne skoraj nič energijske stavbe v domačem in EU kontekstu (prof. dr. Martina Zbašnik Senegačnik, Fakulteta za arhitekturo UL, Konzorcij pasivna hiša Slovenije)

10.30 – Finančne spodbude za gradnjo novih sNES splošnega družbenega pomena in sofinanciranje prenove javnih stavb (mag. Silvija Kovič, Eko sklad j.s.)

10.50 – Kakšni so domači demonstracijski primeri javnih novogradenj v kategoriji sNES (dr. Miha Praznik GI ZRMK)

11.10 – Ključni izzivi energetskega upravljanja in vodenja projektov za javne sNES (mag. Primož Praper, EUTRIP)

11.40-12.00 ODMOR

12.00 – Kako optimiramo in racionaliziramo projektne zasnove za trajnostne sNES (dr. Miha Praznik GI ZRMK)

12.30 – Izkušnje lokalne skupnosti pri zasnovi in vodenju projekta za novogradnjo sNES (mag. Ivan Kenda, Občina Videm Dobrepolje)

12.50 – Praktične izkušnje projektantov in napotki investitorjem za zasnovo in načrtovanje kakovostnih sNES (Matic Lašič, MODULAR arhitekti)

13.20 – Diskusija

Nato sledi še krajša pogostitev.

Udeležba seminarja je brezplačna, potrebna je le prijava, saj je število mest omejeno. Svojo prijavo pošljite do 28. maja 2018 do 12. ure na wienerberger.center@wienerberger.com.

Obiskovalci imajo na voljo brezplačno parkiranje na nepokritem parkirišču poleg poslovne stavbe Rotonda in v parkirni hiši Rotonda.